Do tega trenutka smo prejeli

8126

glasov podpore v papirnati obliki in preko obrazca na tej strani

Demokratična stranka dela

DSD

Demokratična stranka dela je bila ustanovljena zato, da bi zaščitila vrednoto dela, delavske pravice in začela nujni boj za pravičnejšo delitev ustvarjenega bogastva. Nezadržno in vedno hujše izkoriščanje zaposlenih na eni strani ter požrešnost lastnikov kapitala in podjetij na drugi, je vzrok za naraščanje števila revnih in oženje števila (pre) bogatih.


Ker se nobena dosedanja politična stranka ni resno zavzela za razvoj družbeno odgovornega gospodarstva, ki naj upošteva varovanje okolja, pravično delitev (ki omogoča ohranjanje solidarnosti in socialne države), udeležbo delavcev pri dobičku in upravljanju ter solastništvo zaposlenih, se je manjša skupina razmišljujočih državljank in državljanov, z mag. Francem Žnidaršičem na čelu, odločila ustanoviti Demokratično stranko dela – DSD.

DSD ne sprejema razmer v katerih je prišlo do velikega družbenega in ekonomskega razvoja, znotraj katerega je bilo ustvarjeno ogromno bogastvo, ob tem pa je delavski razred postajal vedno bolj izkoriščan, reven, z usihanjem (skozi stoletje priborjenih) pravic ter brez pogojev za dostojno preživetje in varno starost.


Spletna stran: http://www.strankadela.si/


◀ Nazaj na seznam
Se strinjate? Se ne strinjate? Bi radi kaj dodali?

Vsako vaše mnenje je dobrodošlo - napišite ga!