Do tega trenutka smo prejeli

8126

glasov podpore v papirnati obliki in preko obrazca na tej strani

Obvestila


Čigav fevd je zdravstvo?

V zadnjem letu se je v slovenskem prostoru zaostrila retorika med zagovorniki neoliberalnega pristopa preoblikovanja javnega zdravstvenega sistema, ki ga predstavljajo predvsem vodstva zdravniških organizacij v povezavi s kapitalskimi interesi zavarovalniških lobijev in proizvajalci oziroma dobavitelji zdravil in medicinske opreme ter nekatere parlamentarne stranke in zagovorniki javnega interesa, ki v imenu večinskega prebivalstva zagovarjajo izboljšanje in nadgraditev javnega...

26. januar 2016|Uredništvo


Voščilo

Prijetne praznike, sreče, zdravja, zadovoljstva in uspehov v prihajajočem letu 2015 voščimo vsem članicam in članom ter somišljenikom na skupni poti pri varovanju človekovih pravic in vrednot ter iskanju rešitev za lepši in prijaznejši jutri.

24. december 2014|Nevenka Lekše


24.6.2014 - Okrogla miza o javnem zdravstvu v Kranju

Inštitut za delavske študije skupaj z Mestno knjižnico Kranj vabi na okroglo mizo o javnem zdravstvu, ki bo potekala v torek, 24. junija 2014, z začetkom ob 19. uri v prostorih Mestne knjižnice Kranj na Gregorčičevi ulici 1.

16. junij 2014|Uredništvo


STOP Vzajemni: jaz zate, Vzajemna zase

24, 3 milijonov evrov našega denarja, denarja zavarovancev, ki vsak mesec plačujemo Vzajemni, danes leži v zakladnici Vzajemne. Milijone, ki so se nabrali z našim denarjem, želi uprava Vzajemne spraviti v svoje »zlate rezerve«. Pozivamo naše zastopnike Vzajemne, da glasujejo PROTI takšnemu sklepu in podpro sklep: 24,3 milijone naj Vzajemna porabi IZKJUČNO za poračun premij dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja! Tako bo vsakemu zavarovancu vrnjenih najmanj 27 evrov!

15. junij 2014|Uredništvo


Vabilo na drugo tiskovno konferenco

Koalicija za ohranitev javnega zdravstvenega sistema vas vljudno vabi na drugo tiskovno konferenco, ki bo v sredo, 23. aprila 2014, ob 10:30 v sejni dvorani KSJSS v 2. nadstropju Doma sindikatov na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

21. april 2014|Uredništvo


DSD podpira Peticijo za ohranitev javnega zdravstva

DSD ne sprejema razmer, v katerih uresničevanje zdravstvenih pravic ni več zagotovljeno v okviru obveznega in dodatnega zdravstvenega zavarovanja, pač pa je vedno bolj odvisno od možnosti posameznika, da z dodatnimi plačili, v okviru zasebnega dela in delovanja specialističnih ambulant, doseže pravočasno obravnavo ali storitev.

15. april 2014|Violeta Tomič, DSD


Posnetek s tiskovne konference

Koalicija za ohranitev javnega zdravstvenega sistema je na tiskovni konferenci v ponedeljek, 24. 3. 2014, predstavila svoje vsebinske zaveze in peticijo.

26. marec 2014|ZSSS


Sporočilo podpore Sindikata upokojencev Slovenije

Upokojenci smo proti spremembam zdravstvenega sistema, v katerem bo zdravje dobrina le za bogate, premožne

26. marec 2014|Konrad Breznik, predsednik


Vabilo na tiskovno konferenco

Koalicija za ohranitev javnega zdravstvenega sistema vas vljudno vabi na tiskovno konferenco, ki bo v ponedeljek, 24. marca 2014 ob 11. uri v dvorani v 6. nadstropju Doma sindikatov na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

19. marec 2014|Uredništvo