Do tega trenutka smo prejeli

8126

glasov podpore v papirnati obliki in preko obrazca na tej strani

Članki


Uvodni nagovor s tiskovne konference z dne 24.3.

Prisrčno pozdravljam vse predstavnike medijev, katerim je danes namenjena tiskovna konferenca Koalicije za ohranitev javnega zdravstvenga sistema in seveda je pozdrav namenjen tudi vsem predstavnikom prostovoljnih družbenih skupin, ki se zavedamo,da je naše zdravje dragoceno in da morajo o skrbi za zdravje kot vrednoti, ki je opredeljena z Ustavo RS, odločati ljudje in ne le peščica izbrancev in samooklicanih elit.

15. april 2014|Nevenka Lekše


Analize in ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije

Objavljamo Sistemsko načelno mnenje KPK glede ocene ugotovljenih tveganj v zdravstvenem sistemu Republike Slovenije in priporočila za ukrepanje ter analizo udeležbe zaposlenih v javnem zdravstvu v zasebnih podjetjih.

27. marec 2014|Uredništvo


Zdravstvo in socialna varnost nista za razprodajo

Objavljamo manifest evropskih nevladnih organizacij proti privatizaciji in komercializaciji javnega zdravstva in socialnega varstva

24. marec 2014|Uredništvo


Zdravstvo v Grčiji na kolenih

Ostri varčevalni ukrepi imajo pogubne posledice na javni zdravstveni sistem v Grčiji in skoraj pol milijona ljudi je ostalo brez dostopa do zdravstvene oskrbe.
Naraščajoča umrljivost dojenčkov, porast okužbe s hivom med odvisniki, ponoven pojav malarije in vse več samomorov - to so po mnenju strokovnjakov posledice varčevalnih ukrepov, ki jih je bila grška vlada prisiljena sprejeti v zameno za znatno mednarodno finančno pomoč, s katero se je izognila bankrotu.
Med...

10. marec 2014|Nevenka Lekše


Simulacija vpliva trga na zdravstveno zavarovanje

Objavljamo članek dr. Matjaža Hanžka iz leta 1999, v katerem je pravilno napovedal gibanja in trende na trgu zdravstvenih zavarovanj

10. marec 2014|dr. Matjaž Hanžek