Do tega trenutka smo prejeli

8126

glasov podpore v papirnati obliki in preko obrazca na tej strani

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije

ZSSS

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) poziva svoje člane in podpornike: "Zdravje ne sme postati privilegij bogatih! Čas je, da vladi in poslancem sporočimo svojo voljo, ki naj jo upoštevajo pri snovanju zdravstvene reforme. Zato podpišimo Peticijo za ohranitev javnega zdravstva!"


Peticija je skladna s stališči, ki jih ZSSS konsistentno zastopa od leta 1992: za interes delavcev do popolnega zdravstvenega varstva na podlagi plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje (glej predstavitev teh stališč 1993 - 2014 na spletni strani ZSSS).

V programskem dokumentu 6. kongresa ZSSS smo 7. 12. 2012 med drugim zapisali: "Javne storitve so izjemno pomembne za socialno in ekonomsko kohezijo. Takšne storitve morajo biti visoko kakovostne in dostopne vsakomur. Zato se bomo uprli vsakršni privatizaciji ali liberalizaciji teh storitev in zahtevali za njih čvrsto zakonsko podlago, ki bo javne storitve, predvsem javno zdravstvo in šolstvo, naredila nedotakljive pred napadi tržnih sil."

Vplivne organizacije predlagajo vladi in poslancem privatizacijo zdravstva in liberalizacijo zdravstvenih storitev. Sedaj je torej čas, da vladi in poslancem svojo voljo izrazimo tudi mi, ki se borimo za socialno državo. Civilna iniciativa, kakršna je Peticija za ohranitev javnega zdravstva, nam to omogoča.


Spletna stran: http://www.sindikat-zsss.si/


◀ Nazaj na seznam
Se strinjate? Se ne strinjate? Bi radi kaj dodali?

Vsako vaše mnenje je dobrodošlo - napišite ga!