Do tega trenutka smo prejeli

8126

glasov podpore v papirnati obliki in preko obrazca na tej strani

Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije

NFHOS

Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS) združuje organizacije s podeljenim statusom humanitarne organizacije v Sloveniji. NFHOS je bil ustanovljen leta 2008 z namenom, da bi spodbudil medsebojno povezovanje vseh slovenskih humanitarnih organizacij in tako izboljšal možnosti skupnega delovanja za boljši družbeni in socialni položaj najbolj ranljivih posameznikov in skupin. NFHOS trenutno združuje 94 humanitarnih organizacij.


NFHOS se od samega začetka trudi javno opozarjati na vse oblike družbene izključenosti in neenakosti, na vse oblike nasilja in ogrožanja človekovega dostojanstva, hkrati pa predlaga ustrezne ukrepe, strategije in politike. NFHOS je namenjen predvsem koordinaciji humanitarnih organizacij, usklajevanju interesov humanitarnih organizacij pred zahtevnejšimi skupnimi nalogami in zastopanje v primeru skupnih interesov. Poslanstvo foruma je z oblikami koordinacije, usklajevanja in zastopanja sistemsko uveljavljanje vloge humanitarnih organizacij pri doseganju njihovega primarnega poslanstva ter zagotavljanje ustrezne vključenosti foruma na vseh družbenih področjih in ravneh.

Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije je oktobra 2013 izdal zbornik z naslovom Problematika revščine in kako jo reševati. V zborniku so predstavljeni tudi rezultati raziskave med humanitarnimi organizacijami. Eden izmed najbolj zaskrbljujočih rezultatov raziskave je, da je v letu 2012 vsaj 744.000 oseb vsaj 1-krat potrebovalo pomoč humanitarnih organizacij.

V NFHOS-u smo se zato odločili, da naredimo portal ZDRUŽIMO MOČI. V okviru portala je na voljo seznam potreb uporabnikov humanitarnih organizacij, ki ga sproti ažurirajo humanitarne organizacije. Uporabniki programov humanitarnih organizacij se srečujejo s številnimi stiskami, zaradi katerih potrebujejo pomoč. NFHOS želi združiti informacije o konkretnih potrebah uporabnikov programov humanitarnih organizacij, da bi posamezniki in podjetja, ki želijo pomagati, na lažji način prišli do informacij o osebah, ki pomoč resnično potrebujejo.


Spletna stran: http://www.nfhos.si


◀ Nazaj na seznam
Se strinjate? Se ne strinjate? Bi radi kaj dodali?

Vsako vaše mnenje je dobrodošlo - napišite ga!