Do tega trenutka smo prejeli

8127

glasov podpore v papirnati obliki in preko obrazca na tej strani

Analize in ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije

Objavljamo Sistemsko načelno mnenje KPK glede ocene ugotovljenih tveganj v zdravstvenem sistemu Republike Slovenije in priporočila za ukrepanje ter analizo udeležbe zaposlenih v javnem zdravstvu v zasebnih podjetjih.


Najvišji prijavljeni bruto dohodek iz drugega pogodbenega razmerja je 193.176,38 EUR (prijavljen je bil v letu 2010), prijavljenih letnih bruto dohodkov nad 100.000 EUR s strani oseb, ki so bile v celotnem danem dohodninskem letu zaposlene v javnem zdravstvu pa je 24. Porazdelitev prijavljenih bruto dohodkov iz drugega pogodbenega razmerja sicer kaže močno asimetrično porazdelitev - manjša skupina oseb ima izjemno visoke dodatne dohodke.

Podatki kažejo, da je imela v slabih desetih letih velika večina (435) podjetij skupne prejemke iz javnega sektorja do 100.000 EUR, manjša skupina podjetij pa ima v analiziranem obdobju izjemno visoke prejemke iz javnega sektorja – prejemke nad 100 milijonov EUR je imelo le 9 podjetij (od tega nekatera celo niso poslovala) v celotnem obdobju. Zgolj teh devet podjetij je v analiziranem obdobju prejelo dobre 5,2 milijardi EUR (5.246.647.005,67 EUR) javnih sredstev!

Več preberite v priponkah.
27. marec 2014|Uredništvo|ČlankiSe strinjate? Se ne strinjate? Bi radi kaj dodali?

Vsako vaše mnenje je dobrodošlo - napišite ga!

Zadnje objave


Čigav fevd je zdravstvo?
26.1.2016, Obvestila - V zadnjem letu se je v slovenskem prostoru zaostrila retorika med zagovorniki neoliberalnega pristopa preoblikovanja javnega zdravstvenega sistema, ki ga predstavljajo predvsem vodstva zdravniških organizacij v povezavi s kapitalskimi interesi zavarovalniških lobijev in proizvajalci oziroma...

Voščilo
24.12.2014, Obvestila - Prijetne praznike, sreče, zdravja, zadovoljstva in uspehov v prihajajočem letu 2015 voščimo vsem članicam in članom ter somišljenikom na skupni poti pri varovanju človekovih pravic in vrednot ter iskanju rešitev za lepši in prijaznejši jutri.

24.6.2014 - Okrogla miza o javnem zdravstvu v Kranju
16.6.2014, Obvestila - Inštitut za delavske študije skupaj z Mestno knjižnico Kranj vabi na okroglo mizo o javnem zdravstvu, ki bo potekala v torek, 24. junija 2014, z začetkom ob 19. uri v prostorih Mestne knjižnice Kranj na Gregorčičevi ulici 1.

Moralna vizija je en temeljnih kamnov družbene prenove za zdravo družbo
15.6.2014, Iz medijev - Ko sem pred kratkim poslušal tri nekdanje ministre za zdravje in direktorja ZZZS, kako so razpravljali o krizi v zdravstvenem sistemu (ZS), sem dobil odgovor, zakaj je ZS v popolni krizi. Preprosto povedano je izvir vzrokov za krizo kader, ki smo ga imeli, žal ga še vedno imamo, na vrhu...

STOP Vzajemni: jaz zate, Vzajemna zase
15.6.2014, Obvestila - 24, 3 milijonov evrov našega denarja, denarja zavarovancev, ki vsak mesec plačujemo Vzajemni, danes leži v zakladnici Vzajemne. Milijone, ki so se nabrali z našim denarjem, želi uprava Vzajemne spraviti v svoje »zlate rezerve«. Pozivamo naše zastopnike Vzajemne, da glasujejo PROTI...