Do tega trenutka smo prejeli

8127

glasov podpore v papirnati obliki in preko obrazca na tej strani

Zdravniki dvoživke ob plači zaslužili 151 milijonov evrov

Dan po odstopu ministrice za zdravje ima slovensko zdravstvo novo črno piko. Razkrivamo še sveže poročilo Komisije za preprečevanje korupcije o zaslužkih in kršitvah zdravnikov. Med letoma 2004 in 2012 so ob redni plači preko svojih zasebnih podjetij zaslužili vrtoglavih 151 milijonov evrov.


Kar polovica zdravnikov, sicer zaposlenih v javnih bolnišnicah in drugih zdravstvenih zavodih, je drugod delala brez ustreznih soglasij svojih delodajalcev in ministrstva za zdravje.

Da se je zaslužkarstvo zažrlo globoko v pore zdravstvenega sistema, dokazuje tudi podatek o 1.046 zasebnih zdravniških s. p.-jev in d. o. o.-jev. Ta so s poslovanjem z javnim sektorjem zaslužila 69 milijonov evrov. Tako je v številkah videti sistem delovanja zdravnikov in drugih zdravstvenih delavcev, ki hkrati delajo v javnem in zasebnem zdravstvu. Zdravstveni sistem je netransparenten in zato pravi humus za nepregledno zaposlovanje, zaslužkarstvo in korupcijo, je jasna Komisija za preprečevanje korupcije, ki se je po odkritju kršitev v Ortopedski bolnišnici Valdoltra lotila še pregleda delovanja celotnega zdravstvenega sistema.

Celoten članek preberite na spletni strani RTVSLO


Poročilo KPK je dostopno na njihovi
spletni strani26. marec 2014|Eugenija Carl|Iz medijevSe strinjate? Se ne strinjate? Bi radi kaj dodali?

Vsako vaše mnenje je dobrodošlo - napišite ga!

Zadnje objave


Čigav fevd je zdravstvo?
26.1.2016, Obvestila - V zadnjem letu se je v slovenskem prostoru zaostrila retorika med zagovorniki neoliberalnega pristopa preoblikovanja javnega zdravstvenega sistema, ki ga predstavljajo predvsem vodstva zdravniških organizacij v povezavi s kapitalskimi interesi zavarovalniških lobijev in proizvajalci oziroma...

Voščilo
24.12.2014, Obvestila - Prijetne praznike, sreče, zdravja, zadovoljstva in uspehov v prihajajočem letu 2015 voščimo vsem članicam in članom ter somišljenikom na skupni poti pri varovanju človekovih pravic in vrednot ter iskanju rešitev za lepši in prijaznejši jutri.

24.6.2014 - Okrogla miza o javnem zdravstvu v Kranju
16.6.2014, Obvestila - Inštitut za delavske študije skupaj z Mestno knjižnico Kranj vabi na okroglo mizo o javnem zdravstvu, ki bo potekala v torek, 24. junija 2014, z začetkom ob 19. uri v prostorih Mestne knjižnice Kranj na Gregorčičevi ulici 1.

Moralna vizija je en temeljnih kamnov družbene prenove za zdravo družbo
15.6.2014, Iz medijev - Ko sem pred kratkim poslušal tri nekdanje ministre za zdravje in direktorja ZZZS, kako so razpravljali o krizi v zdravstvenem sistemu (ZS), sem dobil odgovor, zakaj je ZS v popolni krizi. Preprosto povedano je izvir vzrokov za krizo kader, ki smo ga imeli, žal ga še vedno imamo, na vrhu...

STOP Vzajemni: jaz zate, Vzajemna zase
15.6.2014, Obvestila - 24, 3 milijonov evrov našega denarja, denarja zavarovancev, ki vsak mesec plačujemo Vzajemni, danes leži v zakladnici Vzajemne. Milijone, ki so se nabrali z našim denarjem, želi uprava Vzajemne spraviti v svoje »zlate rezerve«. Pozivamo naše zastopnike Vzajemne, da glasujejo PROTI...