Do tega trenutka smo prejeli

8126

glasov podpore v papirnati obliki in preko obrazca na tej strani

Ministre streljajo kot zajce, mar ne?

Kaj hudega se zgodi vsakemu zdravstvenemu ministru, da ves bled in jecljajoč začne govori(či)ti o pošastnih pritiskih in glasovih, ki se jih ubogi človek niti ponoči niti podnevi ni mogel rešiti?


Čeprav jih po drugi strani kljub njihovi grozljivi nadležnosti ne zna poimenovati, ali vsaj predstavljivo opisati. In čeprav je vsakokratni zdravstveni minister praviloma zdravnik, kljub svoji diagnostični izobrazbi ne zna opisati grozljivih glasov vsaj do mere, ko bi zaskrbljenim državljanom postalo jasno, ali gre za fenomen v ministrovi glavi ali zunaj nje.

Če gre namreč za zunanji pojav, je upanje, da pridemo do kakšnega zaresnega imena in priimka. Če pa gre za fenomene glasov in pritiskov v glavi, bi se ministrska glava pač morala postaviti v vrsto v čakalnici nevrološke klinike.

Ampak zdaj se malo zresnimo – mar res kdo misli, da ministrom vsak dan telefonarijo neki brezobzirni mafijski botri in jim za vsak zakonski člen, ki ga ministri nameravajo spremeniti, vnaprej grozijo, da jih bodo postrelili kot zajce?

Če bi to držalo, bi bila osnovna naloga dobrega zdravstvenega ministra nekaj podobnega, kot je bila na divjem zahodu naloga šerifa – ostati živ do trenutka, ko ura odbije točno opoldne, in potem preživeti še do polnoči. Naslednje jutro pa spet nova epizoda do točno opoldne in naprej do polnoči. Zdravstveni minister bi se moral vsako jutro znova do zob oborožiti s pištolami in revolverji, navleči nase neprebojne jopiče in se zabarikadirati v ministrsko trdnjavo poleg ljubljanskega nebotičnika in centralne policijske uprave.

A v resnici je bitka z mafijo povsem naivna predstava o reševanju zdravstva. Prepričan sem namreč, da bi se v kaosu neurejenega zdravstvenega sistema vsak minister prav srčno razveselil konkratnega grozilnega telefonskega klica, ker bi mu vsaj dal jasno smer ukrepanja; potem bi minister lahko s pomočjo policije in vesoljnega novinarstva dramatično razkrinkal konkretnega zdravstvenega mafijca, ki vsak dan lakomno požira zdravstvene milijone.

Kaj naj bi si zdravstveni minister želel boljšega kot vsak dan en opoldanski mafijski klic in še dodatnega opolnoči. Na ta način bi minister herojsko v nekaj tednih rešil slovensko zdravstvo grabežljive mafije in vsi skupaj bi olajšano zadihali in veselo živeli z najboljšim zdravstvom na svetu do konca svojih dni.


Celoten članek preberite na
www.siol.net1. april 2014|Alojz Ihan|Iz medijevSe strinjate? Se ne strinjate? Bi radi kaj dodali?

Vsako vaše mnenje je dobrodošlo - napišite ga!

Zadnje objave


Čigav fevd je zdravstvo?
26.1.2016, Obvestila - V zadnjem letu se je v slovenskem prostoru zaostrila retorika med zagovorniki neoliberalnega pristopa preoblikovanja javnega zdravstvenega sistema, ki ga predstavljajo predvsem vodstva zdravniških organizacij v povezavi s kapitalskimi interesi zavarovalniških lobijev in proizvajalci oziroma...

Voščilo
24.12.2014, Obvestila - Prijetne praznike, sreče, zdravja, zadovoljstva in uspehov v prihajajočem letu 2015 voščimo vsem članicam in članom ter somišljenikom na skupni poti pri varovanju človekovih pravic in vrednot ter iskanju rešitev za lepši in prijaznejši jutri.

24.6.2014 - Okrogla miza o javnem zdravstvu v Kranju
16.6.2014, Obvestila - Inštitut za delavske študije skupaj z Mestno knjižnico Kranj vabi na okroglo mizo o javnem zdravstvu, ki bo potekala v torek, 24. junija 2014, z začetkom ob 19. uri v prostorih Mestne knjižnice Kranj na Gregorčičevi ulici 1.

Moralna vizija je en temeljnih kamnov družbene prenove za zdravo družbo
15.6.2014, Iz medijev - Ko sem pred kratkim poslušal tri nekdanje ministre za zdravje in direktorja ZZZS, kako so razpravljali o krizi v zdravstvenem sistemu (ZS), sem dobil odgovor, zakaj je ZS v popolni krizi. Preprosto povedano je izvir vzrokov za krizo kader, ki smo ga imeli, žal ga še vedno imamo, na vrhu...

STOP Vzajemni: jaz zate, Vzajemna zase
15.6.2014, Obvestila - 24, 3 milijonov evrov našega denarja, denarja zavarovancev, ki vsak mesec plačujemo Vzajemni, danes leži v zakladnici Vzajemne. Milijone, ki so se nabrali z našim denarjem, želi uprava Vzajemne spraviti v svoje »zlate rezerve«. Pozivamo naše zastopnike Vzajemne, da glasujejo PROTI...